סין, צ'ילה, פולין ואוקראינה

נדב אייל אצל לונדון וקירשנבאום על תעשיית חטיפת ומכירת ילדים בסין ועל ההקשרים המגדריים המובהקים שלה, מדיניות הילד האחד, ההבדלים בין הכפר והעיר, משמעויות דמוגרפיות עתידיות ויציבות השלטון.

באותו נושא: מה עושים כשאין אף אישה בסביבה, מאמר של טניה ברינגאן  מהגארדיאן הבריטי מתורגם בהארץ.

בשער TheMarker   הכותרת אחרי ובתמונה קאמילה ואייחו, בגיליון כתבה נרחבת על מנהיגת הפגנות הסטודנטים בצ'ילה , כולל טור סקירה נרחב על ההקשר המגדרי והגלובלי /דפנה מאור 

עוד על קאמילה ואייחו בגארדיאן  ובניוזוויק 

וגם: ילדות צ'ילאניות מציגות "כיבוש" של בית הספר שלהן – מהגארדיאן

בחירות בפולין: מפלגה חדשה ליברלית התומכת בנישואים אזרחיים לזוגות חד מיניים ועיגון ההפלות בחוק זכתה ב-10% מהקולות. לא רק זאת- ככל הנראה גם נבחרה מטעמה לפרלמנט הפולני הטרנסג'נדר הראשונה. מתוך הארץ מתורגם מהניו יורק טיימס.

ראש ממשלת אוקראינה לשעבר יוליה טימושנקו נידונה ל- 7 שנות מאסר. טימושנקו ככלל היא ככל הנראה לא מלאכית ולא אידאולוגית דגולה , אבל היא כן אישיות מרכזית במאבק למען חברה יותר דמוקרטית וחופשית באוקראינה.

עוד פרט שפוספס למיטב ידיעתי בדיווחים אודותיה- היא ככל הנראה הפוליטיקאי/ת הבכיר/ה ביותר בעולם  הדמוקרטי שהורשע ונידון למאסר (יותר בכיר מנשיא ישראל שנשא בתפקיד ייצוגי-סמלי).

או שאוקראינה היא כבר לא חלק מהעולם הדמוקרטי. ואז המשמעויות נרחבות יותר מהאנקדוטה בעיני התקשורת הממוסדת של אישה יפה וחזקה מאחורי סורג ובריח.

ועוד על 3 הזוכות בנובל בהקשר הישראלי : אבירמה גולן בהארץ ליבריה זה לא כאן על תגובתה של ציפי לבני להכרזה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s