חברות לסדר

בזכות החברות (רוני, יחסי מין)

אני משקיעה הרבה זמן ומחשבה וגם דיבורים בלנסות ולהעביר לא/נשים מסביבי את המסר, שיש אלטרנטיבות. ואני גם באמת מאמינה בזה. יש אלטרנטיבות. אבל כרגע הן בדיוק זה – אלטרנטיבות, מכיוון שהן לא מספיק מעוגנות בתרבות, בחוק, בתפיסות של כולנו. משפחות מתפרקות, אבל לרוב, משהו שם דבוק חזק יותר מכל הליך גירושים או נסיעה של מישהו לחו"ל – בורדייה שם על זה את האצבע. נכון להיום, הערובה המשמעותית שלי היא המשפחה הגרעינית שלי מלידה, הן מבחינה כלכלית והן מבחינה טיפולית רחבה.

לשוטרים מותר לאנוס (מאיה קוי, Onlife)

מעיון באמצעי התקשורת המקוונים מתקבלת תמונה לפיה תקיפה של זונות אינה סיפור גדול. אלו סיפורים הנוטים לעטר את העמודים הפנימיים ולהוות כמעט אתנחתא קומית בקריאה היומית. תמונות האילוסטרציה המצורפות לכתבות האלו אינן לקוחות מסטוק הקורבנות הרגיל – אותה אישה מכורבלת בפינה ומסוככת על פניה: ברגע שמעורבת בסיפור זונה, התמונות תמיד ישדרו משהו סקסי, אסור, מפתה. גם כאשר הכתבות עוסקות באלימות כלפיהן.

בין אובדן לזכרון (אילאיל קומיי דרור)

אתמול איבדנו שעה. אתמול כ20,000 נשים וגברים במעגל הזנות זכו בשעה. ביום שני אציין יום שבו זכיתי באדם קרוב. באותו יום גם אציין את העובדה שאיבדתי אותו לפני 5 שנים. אתמול זכיתי להכיר נשים אדירות וחזקות שלוקחות חלק בשיקום ועזרה לנשים במעגל הזנות. אתמול גם גיליתי שבשנת 2011 דירת החירום לזונות בתל אביב איבדה 7 נשים. 7 נשים שקופות.

אין לי אחות 2012 (איריס חפץ, העוקץ)

ההתנערות מהאחיות היא החלק המעניין במאמר: לא זועבי עצמה. בטיטו לא מסוגלת בכלל להכיר בכך שזועבי היא בן אדם עם צרכים ורצונות משלה. היא משתמשת בה כדי לשכנז את עצמה ולהגיד שהיא לא אחותה של זועבי ולא אחותנו אנו, המזרחיות הרדיקליות. היא מתגרשת מאיתנו, בלי שבכלל התחתנו איתה

על הישגיה של פיונה אפל בתחום העיניים היפות (שק של נחשים)

התנכלות על רקע גזעני זה כל כך סקסי (שק של נחשים)

וויינט: החטא ועונשו (שק של נחשים)

נו נו נו! אתן רואות מה קורה כשאתן לא ילדות טובות מספיק?

הרהורים של ייאוש  (חנה קהת, מוסף השבת- מקור ראשון)

בימינו, נוסף לאתגר ההשכלה והתרבות אתגר הערכים הליברליים. רב-תרבותיות, שוויון בין בני אדם, חרות אישית, אוטונומיות ואותנטיות הם ערכים עמוקים ומשמעותיים בחוויה הקיומית של כל צעיר וצעירה מערביים, גם דתיים. המשך האפליה המגדרית בתוך הקהילה האורתודוקסית מציב שאלה גדולה על סיכויי הישרדותה ועל אופייה. נשים יחפשו דרכים אחרות להגשים את יהדות ואת זהותן הדתית.

איך להתחיל עם בחורה זרה מבלי שתצרח / גבריות ופמיניזם (טל שמואלי, ביצים)

לפני שהקמתי את "ביצים" הנחת העבודה שלי הייתה שפמיניסטית היא אישה כוחנית ומדוכאת שמנסה לנצח גברים "במגרש שלהם" תוך שהיא שורפת חזיות ובהכרח לא מגלחת רגליים. גיליתי שב- 9 פעמים מתוך 10 אני טועה. גיליתי גם שהפיתוח של צד "פמיניסטי" באישיות של גבר זו דרישת סף בעידן הנוכחי.

"לילי פסח" לחוה שפירא: על הדרת נשים והכלתן – ליל הסדר כמשל ( יעל לוין, קולך. מתוך:'לילי פסח' לחוה שפירא: על הדרת נשים והכלתן – ליל הסדר כמשל", שבת שלום, פרשת צו תשע"ב, גליון 744.)

הסופרת המשכילה בעלת התודעה הפמיניסטית חוה שפירא קנתה לעצמה בצעירותה ידיעות תורניות מעבר למקובל באותה עת בקרב בנות גילה. באחדים מִכְּתָבֶיהָ שפירא מוחה כנגד הדרתן של נשים מריטואלים מסוימים, שהיו שמורים על פי הנוהג לגברים.

עושות סדר – פסח פמיניסטי (תומר פרסיקו, לולאת האל)

ההגדה הנשית הזאת מצטרפת לתופעה מתרחבת והולכת של כתיבה יהודית-דתית-נשית, שכוללת גם תפילות, מדרשים וכמובן הגות. זהו הצד ה"יוצר" של המהפכה הפמיניסטית היהודית, שמגיע (בישראל) אחרי שנים שבה זו התמקדה יותר בלימוד. אחרי שנשים לקחו לעצמן את הרשות (ויש יאמרו, חובה) ללמוד ברצינות מקרא, גמרא והלכה, כעת הן גם עושות בידע הזה שימוש. את היצירתיות הזאת ניתן כבר כמה שנים לראות, למשל, בטקסי חתונה, וכאמור גם בחיבורים שונים. כעת היא מגיעה גם לחגים, ופסח תחילה. בכל זאת, חג החירות.

   

נשים לא פחות יעילות מגברים, אבל מרוויחות פחות (אינה סולטנוביץ'- דוד, The Marker)

תיוג בעיית פערי השכר כבעיה נשית ולא כלכלית-חברתית מסייע להסיטה מסדר היום הציבורי

על מחיר הבוהמייניות (איילת עוז, ללא אליבי)

בצל האשם על אובדנם של חיי הרווקה-הרדיקלית-האינטלקטואלית-הלסבית שלעולם לא ייחיו, בושתי בעובדה שחיי המשפחה שלי הם, ובכן, מאוד מאושרים. אין דבר שישווה לאהבה שלי לבעלי ולבתי, או מרכיב בחיי שגורם לי אושר רב כל כך. אך האושר הזה, כדרכם של גורמי-אושר שמקורם בחטא, הפך להיות גילטי-פלז'ר. נושא שאין מזכירים אותו בפורומים מהוגנים (כלומר, בפני הבוהמייניים שכמותם כבר לא אהיה). בבחינת – מילא שאת עושה את זה, אבל בטח שלא צריך לנפנף בזה.

קשר סוחט (כלכליסט)

מה יש ביחסים עם המנקים והמנקות שלנו שגורמים לנו להיות עליונים וגם אשמים, נדיבים וגם רודנים, חברים טובים וגם בוסים נפוחים? קווים לדמותו של קשר ההעסקה הסבוך ביותר בחברה הישראלית

גאה ומתרגשת להתמודד על תפקיד יו"ר נעמת מטעם סיעת הבית החברתי בראשות איתן כבל (תמר זנדברג , בככר מול השמש)

מלבד זנדברג בסיעת הבית החברתי לנעמ"ת יהיו ד"ר רודינה ג'רייסי פעילה חברתית ויו"ר מרחב נצרת בנעמ"ת, ואריאלה לוי מארגון הסייעות הארצי

העצומה להדחתו של "החוקר השוביניסט" (מעריב nrg)

הוא אמר שהגישה של היטלר לנשים נכונה וקבע שכל תחום שנשים נוגעות בו שוקע. פרופ' מרטין ון קרפלד עדיין מלמד, ועשרות מרצים קוראים לפטרו

על שוויון ואהבה (ג'וליה פרמנטו, הארץ)

לפעמים מוטב לא לצאת אוטומטית להגנת האשה, אלא לנסות להבין את ההקשר התרבותי הרחב יותר שבו הדברים מתרחשים. לכן איני ששה לחגוג עם המערכת שיוצאת מגדרה במה שנראה לפחות כמשפט ראווה, כי לדעתי במקרה הזה נעשה יותר נזק לנשים ולאופן שבו אנחנו תופשים יחסים.

לא צריך לחפור הרבה בסיפור כדי לגלות את המנגנונים השמרניים שמסתתרים מאחורי התביעה לצדק. הראשון הוא עיגון הקלישאה על טבען הקלוקל של הנשים, שהאהבה גורמת להן לצאת מדעתן ולעשות מעשים שלעולם לא היו עושות בדעה צלולה. שיקול דעת? אחריות אישית? את הסיסמאות האלה אנחנו יודעות רק לצרוח על ילדינו הפוחזים.

חנה בית הלחמי על פונדקאות ב"עושים סדר": 

למה יש כל כך מעט נשים בעמדות ניהול? (The Marker)

ממדד קטליסט 2011 של שטראוס בשיתוף עם שדולת הנשים, עולה כי מספר הנשים בעמדות ניהול בכירות בישראל נותר זניח ■ אלה הסיבות המונעות מכן לטפס למעלה

גופי הוא ברשותי – וגם הבגד שלגופי (יערה כליף ליברמן, ynet)

יש לנו את הזכות לבחור מה ללבוש, ואין לאף אדם זכות להטריד אותנו בשל כך. גם בנות "צנועות" דתיות וחרדיות נאנסות ומוטרדות, ולכן בצעדת השרמוטות אין התנגדות לערכי היהדות

ההפרדה המוגזמת נובעת מתסביך נחיתות מול החרדים (אילת וידר כהן, סרוגים)

אני מתבוננת באלבום התמונות המשפחתי, תמונות של הורי ממסיבת שבע ברכות בה יושבים יחדיו גברים ונשים צדה את עיני, החוגגים הינם תלמידיו של הרב צבי יהודה, אז מה קרה לנו? איך הגענו למצב בו אבות אינם יכולים לצפות בבנותיהן בנות ה-12? מה מניע את ההקצנה?

או אם להיות ממש כנה (חלי גולדנברג, תקריב)

אני מרגישה שהקול הנשי שלי מול הבת שלי לא ברור מספיק לפעמים. רק לפעמים.

ואם להיות ממש כנה, אני לא משוכנעת שאני חיה בהתאמה למה שאני מאמינה בו במידה מספקת.

שתיים שהן אחת: למכור את הגוף כדי להצליח (דניאלה אליאס, onlife)

העונה הנוכחית של האח הגדול הייתה מאבק איתנים בין שתי יריבות מרות, שחולקות בעצם שיטת עבודה זהה: מוכרות את היופי שלהן כדי להתקדם בחיים. כי מה עוד יש לנשים למכור?

הייד פארק הנשים של onlife ב -youtube 

 

זה לא פמיניזם, זוהי חוליגניות, וזה רע לנשים (אלינור פרארה, ynet)

הפמיניזם המקורי, הטוב והמכובד, ביקש להחזיר לנשים את זכויותיהן ולקדמן כדי שיהיו שוות ערך לגברים. הפמיניזם הרדיקלי, הנבזי והכוחני, יצר דמוניזציה של הגברים, כאילו כל גבר הוא מדכא, אנס או נצלן. 

ציניות ואדישות בקטע פוסט אידיאולוגי (הקיסרית טוליוס הזועמת, טיפול שורש – עיתון שחור)

הכול מתחיל מהדרה בתורה (רמי ריינר, מקור ראשון- מוסף השבת)

השיח שבתוכו אני חי בעולם המערבי בכלל ובישראל בפרט הוא שיח שבו המיניות מובלטת ונוכחת בכל פינה ובכל זמן. די לכולנו לעצום את עינינו לרגע ולדמיין את דף הבית של אתרי חדשות כוואלה או Ynet. במידה ולא הספקנו להדליק את מחשבנו טרם יציאתנו מביתנו, הרי ששלטי החוצות המלווים אותנו בדרכנו לעבודה והמנסים למכור לנו מוצרים ממכונית ועד עיתון, ממטבח חדש ועד הצגה, מלווים בתמונה של צעירה, לרוב אנורקטית, וכמעט תמיד בתנוחה בעלת משמעות מינית פתיינית חד משמעית.

ביצים: הבלוג של הדון. (טל שמואלי,ביצים)

בשיחה עם חבר נוסף, אחרי שסיפרתי לו על "ביצים", הוא שאל אותי אם אני סטרייט. עניתי שכן, והוא התפלא, פחות בגלל שנעלתי מגפיים של 400$ ויותר בגלל שלטענתו "גבריות נהייתה עניין של הומואים". למה הוא אמר את זה? כי הוא הומו, וכי הוא אחד העיתונאים היחידים בארץ שמתעסק בגבריות. "גבריות זה עניין של הומואים".

גבר לכל דבר (פרופ' אפרת לוי להד, הארץ)

אני לא אישה. אני דפני (onlife)

חוג הסלון: טראנד לידות הבית תופס תאוצה (חדשות 10)

העליון: עזרת הנשים בכותל לא תורחב עד לדיון נוסף (חדשות 10)

החולה הזה אונן באוטובוס (הכצעקתה)

"רוצים לעשות איתי שלישיה?" (הכצעקתה)

ארנה קזין: דרושה גבר – מחשבות על גבריות במשפחה של נשים (12 דקות)

מתוך דף הפייסבוק עיתון לכל מועד: 

משרד הבריאות יאתר נשים הסובלות מדיכאון אחרי לידה (הארץ)

אחיות יחויבו לבצע תשאולים לנשים במעקב הריון ובמהלך הבדיקות בשבועות לאחר הלידה. אחת מעשר יולדות בארץ מפתחת סימני דיכאון

דלקות אינטימיות (הארץ)

יחסי מין תכופים, לעתים עם בני זוג שונים, נטילת אנטיביוטיקה ותזונה עשירה בפחמימות הם רק חלק מהגורמים לדלקות בנרתיק

היציאה מהארון שלי – המסע שלא נגמר (יאיר פרי, מאקו)

"אני שמח להיות הומו" (לירון ברגר, מאקו)

ישנן בנות? (עינת ברזילי, צו פיוס)

ורוד עתיק: האם הקהילה ההומו-לסבית תחייה את ב"ש? (מעריב nrg)

למרות החוק: אין תרומת ביציות בארץ (חדשות 2)

הטרדה מינית באוני': המוסדות מטייחים (מעריב nrg)

כיצד הפכתי לפעילת רשת (עפרה אור, הגדה השמאלית)

"הנחות" לרדיו קול ברמה: יורשה להעלות פחות נשים לשידור (The Marker)

בקרוב: יותר נשים על שלטי החוצות בירושלים? (mynet)

כשאתה לא אומר "לא", למה אתה מתכוון? (זהר ישראל, מאקו)

עשרות עובדות זרות התלוננו: עברנו ניצול (מעריב nrg)

נשים הן בוסיות טובות יותר (אילנה ברודו, חורים ברשת)

80% גברים בין הלומדים למקצועות ההיי-טק (ynet)

ארגוני הנשים לשרים: טפלו בהסתה נגדנו (מעריב nrg)

הקרב סביב מסקנות ועדת שניט נמשך: קואליציית ארגוני הנשים התלוננה על "מסע הסתה והכפשה" שהתנהל נגדן ברשת

חג שמח: לסדר מחדש את חיינו (ריבי גוטגולד, ישראל היום)

עם כל הכבוד לעולם הפמיניסטי שאנו חיים בו, האמת היא שהעולם של מרבית הנשים מתחלק כיום, בימים שלקראת החג, לשניים: אלה שהבית שלהן כבר נקי לפסח זה שבועיים ועל השיש במטבחן כבר פרוס נייר כסף בוהק, ולאלה שלא מפסיקות לקנא ולדבר על אלה מהחלק הראשון.

972+ The anti-feminist who stole Passover – Dahlia Scheindlin

"אני תומך בחרם על ישראל – ובכלל זה ישראלים שהם הומואים" (מאקו)

הרב מצגר: חובה לאפשר לנשים להשתתף באופן פעיל בקריאת ההגדה

האם ג'נטלמניות ופמיניזם יכולים ללכת ביחד? (נעה בנוש, ynet)

מה הבעיה עם מחווה ג'נטלמנית? הבעיה נעוצה בעובדה שמדובר בגבר שעושה עבור האשה משהו שהיא כביכול לא מסוגלת לעשות בעצמה

את עובדת בשביל הצבא (בילי מוסקונה לרמן, מעריב nrg)

מה אמורה לעשות אם שמתנגדת לגיוס בנה לקודש הקודשים של החברה הישראלית? דיווח מהחזית

בית הדין הרבני: בעל נבגד ישלם מזונות על ילדתו של המאהב (חדשות 10)

2 מחשבות על “חברות לסדר

  1. שוב תודה על עבודת הבלוג המהממת שלך, וההפניה לכל חומר הקריאה הזה. תמיד מרתק. תודה שאתה עושה את הבלוג הזה!

    רציתי להפנות אותך לעלון של מאוחדת שנקרא "תזונה מגדרית". כן, בדיוק מה שזה נשמע. זה פורסם בפורום צמחונות בתפוז, בשרשור הבא, הכולל סריקה של העלון:
    http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=301&messageid=160789635

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s