תנו לנשים ערביות לעבוד בכבוד (נדיה איסמעיל, ynet)
נשים ערביות רוצות לעבוד, אבל היצע העבודה הדל והאכיפה המוגבלת ביישובים ערביים, נתנו כוח עצום למעסיקים הפוגעניים לנצל את הנשים. המדינה חייבת לשנות את זה
מעלים ערך: סטודנטים וסטודנטיות להיסטוריה מחזירים נשים לתודעה (האגודה הישראלית ללימודים פמיניסטיים ולחקר המגדר)
ד"ר שרון גבע כותבת על הפרויקט המסכם של הסטודנטים והסטודנטיות בקורס "בלי הבדל מין? הרהורים על מעמד האשה בישראל" בחוג להיסטוריה במכללת סמינר הקיבוצים: "יצאנו מכתליה, הממשיים והווירטואליים, של האקדמיה למרחב הציבורי לטובת קידום מעמדן של נשים ש"עשו" היסטוריה אך עדיין נמצאות בשולי הסיפֵר ההיסטורי המקובל".
רוני מנט, סטודנטית בקורס כותבת על חווית החיפוש והלימוד ועל גולדה מילוסלבסקי, ממייסדות נס-ציונה.
זוג לסביות מוסלמיות בקנדה: אם נגורש לישראל – נירצח (חדשות 2)
אימאן ומאג'דה הגיעו ב-2007 בטיסה מתל אביב לטורונטו, ומאז חיות בעיר הקנדית. מספר בקשות שלהן להיות מוכרות כפליטות, עקב איומים על חייהן מצד משפחותיהן, נדחו. כעת הן פנו לבית המשפט העליון: "ביישנו את משפחותינו בכך שברחנו כדי לנסות ולהתחיל חיים חדשים ביחד. אם נגורש בחזרה, חיינו בסכנה"
מחשבות על פליטים (קוצים)
אני חוצה את הכביש, ואני בגינת לווינסקי. עד היום תמיד צפיתי בה מהמרחב המגונן של כלי תחבורה כלשהו: אוטובוס, מונית שירות, קטנוע. תמיד הרגשתי צורך להתגונן. ועכשיו אני ברגל, ולבד, וכבר שקיעה. מסביבי רק גברים, כולם זרים.
עיוורון צבעים/ אינטרוספקציה אשכנזית (מאיה קוי, m0rebutter)
זו פריזמה שלמדתי לקרוא לה ליברלית, שחלה אצלי עד היום גם בדיונים על פמיניזם. אני שונאת את השיח על "מוח נשי" והבדלים בין גברים ונשים, כי אני חושבת שלכולם יכולת זהה לשחק במשחק ההגמוני. צריך להתחשב ולאפשר התגברות על הבדלים ביולוגים והבניות חברתיות של נשים (דפקטים כמו היכולת ללדת, למשל) כדי שנוכל לשחק במגרש של הגברים.
אושר: נשים מוכות במקלט יקבלו הבטחת הכנסה ynet , הארץ
אושר בכנסת: גט תוך 45 יום – או סנקציות ynet, הארץ, כיפה,
הכנסת אישרה בקריאה שלישית את "חוק הדוגמניות" חדשות 2, חדשות 10, מעריב nrg, הארץ, ynet
חוק הדוגמניות תקדים עולמי: 'תמריץ לעוד מדינות' (ynet)
פוליטיקה פמיניסטית נגד מלחמה עם איראן (צפי סער, גברת מג'ונדרת, הארץ)
אשר לתפקידן של נשים בהקשר למלחמה היא כותבת: "אנחנו לא נמנות עם מקבלות ההחלטות, אבל כולנו – איראניות וישראליות – יכולות לנסות לפעול נגדה. באיראן הנשים הן שהתחילו בקמפיין ועכשיו קבוצות אחרות מתחילות פרויקטים נגד המלחמה".
אל תשחררו אותי מהצניעות (רוני שוב, הארץ)
כמה שוביניסטי ופטרוני הוא לסרב להאמין לאשה חרדית שאומרת, "טוב לי במקום שלי". זה בדיוק כמו הסירוב הגברי לתת מקום לנקודת המבט הנשית. כשאשה אומרת "לא" היא מתכוונת לכך, גם אם זה "לא" לישיבה מעורבת או לשירה בפני גברים. טיעונים שלפיהם נשים חרדיות סובלות מהדחקה קיצונית, שהן אינן מודעות כלל להדרתן, מרתיחים את הדם לא פחות מצקצוקי המאצ'ו שמבקש מהמיידלע לסרוג גרביים בשקט בעוד הוא מנהל את העולם. אי אפשר להחיל בכוח השקפות עולם, תחושות ורגשות על האחר, ועוד בשם הליברליות.
כלות בהזמנה – לא הגיע הזמן לעצור את זה? (ריטה חייקין, ynet)
לסיפור של גברים ישראלים המביאים כלות יש צד ציני ומרושע. הנשים תלויות בגבר לצורך שהייה בישראל ולא אחת מנוצלות וסופגות יחס אלים. במקרה של פרידה, הן מועדות לגירוש
הוניגמן חזרה להציג נשים בשלטי חוצות בירושלים (ynet)
ניצחון למאבק בהדרת נשים: חברת האופנה שבשלטיה הופיעה סנדי בר בלי ראש, אזרה אומץ וחדלה להדיר נשים מפרסומיה ברחבי העיר. מנכ"ל הוניגמן: "המחאה היתה במקומה". זכיין השילוט: "נלחמתי בשיניים להציג נשים בשלטים". הרב איילון מיוזמי המאבק: "מקווים לראות עוד קמפיינים כאלה"
הנשים לשלטון (איריס שטרק, מעריב nrg)
על אף ההתקדמות בשילוב נשים בגופים ציבוריים ובדירקטריונים יש להמשיך בחקיקה מסיבית, כי השוויון עדיין רחוק
ועדת השרים בנושא הדרת נשים בראשות השרה לבנת (מתפקדות, הלובי לשוויון בין המינים)
תקציר הדוח של הועדה, כפי שהשרה לבנת הוציאה לפרסום.
הוגדל ב-50% מענק מס הכנסה שלילי לנשים (ynet)
נשים עובדות, שהכנסתן מתחת לסף המס, יקבלו מענק של 4,500 שקל בשנה לעומת 3,000 שקל עד כה – כך אושר בוועדת הכספים. המענק לגברים שכירים יישאר 3,000 שקל בשנה
נשות סאטמר, התחדשו- הוקם בד"ץ הבגדים (בחדרי חרדים)
שתיקת הרבנים (עובדה)
רב ומנהל חשוד שתקף מינית צעירות בסמינר, בהן תלמידות שלו. הרב, איש מוכר ומקושר , מכחיש את החשדות נגדו. מערכת עובדה יוצאת לבדוק איך קרה שמערכת שלמה, פעלה כמעט שנתיים כדי לקבור את החשדות ואיך גררו למהלך הטיוח אפילו את חצרו של הרב עובדיה יוסף?
אל תמדדו אותי לפי הכיסוי ראש (שלומית אשר, סרוגים)
יש דברים שאי אפשר להתווכח איתם. אישה שבבאה בברית הנישואים צריכה לכסות את ראשה. אבל האם אישה נשואה שאינה הולכת עם כיסוי ראש, נחשבת בעינינו כפחות דתייה?
"פשוט סבלתי מאוד מהתייבשויות". אני משיבה. "מה זאת אומרת?" הוא שואל. אני מתחילה לגמגם. "אה… כאבים, אה… באיבר". (בבלוג של שרון אורשלימי, FEMINISTVISTABULLITIS)
לא על חשבוני (מיכל, הכצעקתה)
אני שואלת אם בא לו לעזור לי עם להדק את הכסא אז הוא עונה "אני יכול להדק אותך", אני מישירה אליו מבט ואומרת "אה, כן?" עם חיוך שטרם חשף את משמעותו, "כן", הוא משיב. אני אומרת בטון הכי רציני ומאיים שאני מסוגלת להפיק: "אז תתחפף!". וכאילו לא אמרתי כלום, כמו בחלומות האלה שלמרות מאמצים כבירים, שום קול לא יוצא מהפה, כמו שיתוק, כמו להיעלם, הוא אומר "אני רוצה להיות מאחורייך" (עם קריצה אל עבר המושב האחורי של האופניים), הוא ממשיך, אני מנסה לסנן וחוזרת לאופניים.
בכלל לא קלטתי מה הוא רוצה (הכצעקתה)
עיתון "במחנה" סיקר "דראג קווינס" – ומעתה יצונזר וואלה!, הארץ, מאקו
לרגל חג הפורים, סיקר העיתון הצה"לי בהרחבה תופעה של חיילים המתחפשים לנשים, ובמטה הכללי התעוררה ביקורת חריפה. תכני העיתון יעברו ביקורת של קצין חינוך ראשי לפני פרסומם
סטודנטים מחו בי-ם: "רוצים ללכת בביטחון" (מעריב nrg)
יותר ממאה סטודנטים צעדו לאור נרות במחאה על ריבוי מקרי האלימות והתקיפה המינית באזור האוניברסיטה: "לא באנו לקרב הישרדות"
שליש מהתקיפות המיניות ב-2011 – נגד ילדים (ynet)
סערה בי-ם: שערוריית המין באוני' העברית (מעריב nrg)
סטודנטית אנונימית חשפה בעיתון האוני' כיצד הוטרדה מינית ע"י מרצה בכיר שלימד אותה. בינתיים היא מסרבת למסור את שמו או להתלונן
החלפתי כאב בתקווה. אני עומד להיות אבא (אילן שיינפלד, ynet)
"פונדקאות היא לא זנות" (ד"ר אילן טבק אבירם, מאקו)
מה לא אמרו על פונדקאות? השוו את ההליך לזנות, לסחר באיברים והדגישו כי מדובר בניצול האישה. בחודשים האחרונים מתמקדים המתנגדים דווקא בגברים הומואים הזקוקים לשירות, במטרה לגייס תמיכה של גופים שמרניים ודתיים.
הסרתי מעצמי את הפחד (יעל פפר, onlife)
במשך 15 שנה ריציתי את תאבונו ויצריו של גואל רצון, אדם שהשקר מעולם לא נדם בו. כשהבנתי כי אני חייבת להציל את ילדיי מהסכנה, ברחתי. היום אין איש שיעיז להניף את חרבו עלי
קורין אלאל: "אם בן אדם לא חזק נפשי, אגיד לו לא לצאת מהארון" (אנשים, מאקו)
לא מפתיע שלנוכח העובדה שבביתה של קורין אלאל מתרוצצים שני בנים קטנים שהיא מגדלת עם בת זוגה, רותי, שבגיל 57 יש לקורין אלבום שירי ילדים חדש. היום, אלאל מספרת על האידיליה המשפחתית שעמדה למבחן כשנלחמה בסרטן, ועל ההתקרבות לרבי נחמן מברסלב.
היום לפני 56 שנה: תערוכה לנשים על סודות הגיהוץ (הארץ)
סרטו של נתן גרוס – האשה העובדת בישראל נחתם בשם העט המקובל של נתן גרוס: נתן הגריזי. הסרט מתאר את מעמד האשה במדינת ישראל בשנת העשור, כפי שראו לנכון מנהיגות הפועלים – לראות ולהציג.
הקריינית: ח"כ יהודית שמחונית (פמיניזם עברי בשמות משפחה – בשנות ה-50..) – היא אינה מציינת את שמה כשהיא מופיעה בסרטון:
"מה את רוצה? הייתי עם הילדים" (תמר אלפיה, ynet)
החובלת המצטיינת הראשונה (ישראל היום)
סגן ירדן סל-מן סיימה בהצטיינות את קורס החובלים היוקרתי • תשתלב בשייטת סטי"לים
הרב גודמן: ללמד את הילדים להתנהל בזהירות אך לא בחרדה (כיפה)
ראש תחום חינוך אמוני במכללת "אורות ישראל" מגיב לחשיפת כיפה על פרשת ההטרדה המינית בישיבה התיכונית: "זו תזכורת לכולנו, כהורים, לחנך ולמנוע מקרים חריגים כאלו"
איך שנמאס לי להיות רעבה (דנה כהן, שורפת גוזיות, מעריב nrg)
כבר איבדנו כל תחושת רעב טבעית. כל תחושת שובע טבעית. אנחנו אוכלות רק מהראש והלב – כמעט אף פעם לא מהבטן. העיניים שלנו והמוח שלנו כבר הונדסו להעריך יופי רק אם הוא מגיע בתת משקל.
ביבי, להגיד 'גייז' באנגלית זה לא מספיק – תתמוך בקהילה הגאה גם בישראל (מאקו)
"למה גם אתם צריכים להתפקד לתאים הגאים" (ליאור חלבי, מאקו)
הדרת גברים: צפו בגנון בלומפילד (מעריב nrg)